top of page
us_happy_family_Boukje Huitema.jpg
UHFA_beeldmerkje transparant.png

Over mij

Ik ben Boukje. Afgestudeerd gedragswetenschapper (orthopedagogiek), gezins- en relatietherapeut i.o., boeddhistisch psycholoog, verbinder.

Het goed hebben met elkaar.
Plezier hebben.
Genieten.

Dat is wat belangrijk is voor mij in het leven. In alles wat ik doe. Wat daarvoor nodig is, is altijd weer verschillend. Soms is dat verdriet ervaren, even boos zijn op iemand, afstand en eenzaamheid voelen, bang zijn om de ander te verliezen en dan weer lachen met elkaar. Alles hoort erbij. Plezier is het verliezen en hervinden van de afstemming met elkaar. De dans die we met elkaar doen.

 

In mijn werk probeer ik deze dans te laten zien, zodat jij of jullie dit zelf ook gaat of gaan zien. Er niet meer van schrikken, maar meedansen. En daar uiteindelijk plezier in gaan ervaren.

 

Ik doe dit met humor, mijn (praktische, Friese, boerendochter-)nuchterheid, kennis en met veel liefde en betrokkenheid.

Mij in actie zien?

Boukje heeft een warme, unieke aanpak die bruist

van de zin in het leven

UHFA_beeldmerkje transparant.png

Boukje so far...

Geboren in 1987 en opgegroeid als Friestalige boerendochter in één van de elf steden en IJsselmeer kustplaats: Workum.

In 2005 mijn VWO-diploma behaald in Sneek en naar Groningen gegaan om daar Orthopedagogiek te gaan studeren aan de universiteit (diploma 2010). Mijn eindstage op Curaçao gelopen: ik spreek nog steeds een klein beetje Papiaments.

 

Daarna aan het werk gegaan in het HBO-onderwijs als docent: mijn pedagogisch didactische aantekening behaald (2012). Deze baan gecombineerd met het werken in een woonvoorziening voor jongens en mannen die moesten re-integreren in de maatschappij na afloop van hun gevangenisstraf.

 

Toen in de jeugdzorg beland (2014) bij de methode ervarend leren: activiteiten begeleiden waarbij het gehele gezin of een jongere vanuit de ervaringen tijdens de activiteiten leren. Over jezelf hoe je dingen doet, hoe je samenwerkt met elkaar. Wat werkt wel, wat werkt niet, hoe wil je / willen jullie het en daarmee oefenen.

Als behandelcoördinator in een behandelsetting voor jongeren met ernstige gedragsproblematiek gewerkt en vanuit daar als adviserende gedragswetenschapper beland bij een instelling die zich bezighield met complexe vragen op het gebied van ontwikkelings- en gezinsproblematiek.

 

Begonnen met de opleiding tot systeemtherapeut (2017) en tegelijkertijd begonnen met een boeddhistische psychologie opleiding (diploma behaald in 2020).

In 2018 als zelfstandige gezins- en relatietherapeut en mindfulness trainer begonnen en sinds 2021 als eigenaresse van Ús Happy Family Academy.

 

Wil je meer weten over het ontstaan en de werkwijze van de academy?

us_happy_family_013.jpg
bottom of page