top of page
Us Happy Family Academy_over de academy

Over de academy

Wat is Ús Happy Family Academy?

 

Een platform waar on- en offline trajecten worden aangeboden die zich richten op het bevorderen of herstellen van plezier in relaties tussen mensen. De trajecten kunnen zich richten op een specifieke relatie (ouder - kind, broer - zus, grootouder - kleinkind, partner - partner, co-ouderschap) of rondom een bepaald thema dat invloed heeft op het ervaren van plezier in een relatie.

 

Hoe is het ontstaan?

 

Het is ontstaan vanuit een behoefte om de kennis en ervaring die er wordt opgedaan als therapeut in en buiten de therapiekamer op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken voor meer mensen. Meer mensen dan degenen die ik in de therapiekamer ontmoet. Dus in plaats van dat je naar een therapeut moet gaan voor een traject, kun je nu thuis zelf aan de slag (zie het online aanbod).

1.

Online
Basistraject
Van Gekwetst naar Relaxt

Gratis online te volgen

2.

Online Verdiepingstraject
Geef 't een plekje

Betaald online traject

3.

Persoonlijk
Intensive Traject

Persoonlijk traject

En merk je dat je toch meer begeleiding en verdieping zoekt, dan kun je kiezen voor een persoonlijk intensive traject. Elk traject van de Academy is gericht op meer plezier en verbondenheid gaan ervaren met jezelf of met elkaar.

 

Hoe doen we dat?

 

Bij elk traject starten we vanuit de visie: Meer begrip, minder gedoe.

Dit betekent meer inzicht krijgen in jezelf en wat je ervaart (denkt, voelt, ziet, hoort), maar ook inzicht in de ander.

  • Dit doen we door uitleg, maar ook door oefeningen te doen.

  • Passend bij wat jij of jullie nodig hebben.

  • Oefeningen in je eentje en/of oefeningen in het contact met de ander.

  • Praktische ‘doe’ oefeningen, maar ook meer reflectieve, ervaringsgerichte oefeningen met bijvoorbeeld een schrijfopdracht.

 

Vanuit het vernieuwde inzicht kun je andere keuzes gaan maken in het contact met elkaar. Of accepteren dat dit is hoe het werkt tussen jullie en het niet meer steeds willen veranderen.

"Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen.
Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien."

 

Franciscus van Assisi

Us Happy Family Academy_inschrijven nieu
bottom of page